ترس از مکالمه زبان انگلیسی و خجالت و کم رویی، موانع بزرگی در یادگیری زبان انگلیسی هستند. این دو عامل بیشتر به دلیل روش آموزشی مدارس و آموزشگاهها در زبان آموز ایجاد می شود و رشد می کند. به دلیل اینکه در مدارس، دانش آموز می آموزد که اشتباه کردن نتیجه بدی را میتواند داشته باشد.
بنابراین ترس از اشتباه در او بسیار بزرگ میشود. این موضوع در مورد آموزش زبان انگلیسی بسیار پر رنگ تر دیده میشود. واقعا اگر به زبان آموز اجازه داده شود که تا جایی که میتواند اشتباه کند و اشتباهاتش به رخ او کشیده نشود، آیا باز این مشکل وجود خواهد داشت؟ به یک کودکی که زبان مادری خود را می آموزد نگاهی بیندازید. آیا این کودک مرتب اشتباهات گفتارش تصحیح میگردد؟ کاملاً مشخص است که نه. برای آموزش زبان انگلیسی نیز باید به همین شکل عمل شود که متأسفانه این دیدگاه فعلاً در مدارس و آموزشگاهها جایی ندارد.
در نتیجه ، این سؤال پیش میآید که چه کارکنیم که بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی غلبه کنیم؟
راه حل های غلبه بر ترس از مکالمه به زبان انگلیسی چیست؟
1- شناخت ریشه ترس از مکالمه زبان انگلیسی
مشخص کنید که دقیقاً شما از چه چیزی میترسید؟ ترس از مکالمه زبان انگلیسی معمولاً به خاطر این است که فکر میکنید که احتمالا مرتکب اشتباهی به زبان انگلیسی شوید. یا احتمالا یک برخورد منفی ببینید.
وقتی فردی به این شکل می ترسد، در هر شرایطی، ذهن او از کار می ایستد. یعنی فرد دیگر نمیتواند به چیز دیگری فکر کند. این موضوع فقط مخصوص زبان انگلیسی نیست. ممکن است قبلاً به یک مصاحبه شغلی رفته باشید و این موضوع برای شما هم پیش آمده باشد. شاید یک ارائه در حضور جمع داشتهاید. خیلی از افراد در مقابل دوربین، وقتی کسی با آنها مصاحبه میکند درمانده می شوند و واقعا نمی دانند که چه کنند. هر جایی که با این ترس رو به رو شوید ذهن شما کاملاً بسته میشود و عملکردتان بسیار ضعیف می شود.
برای اینکه ترس خود را بهتر متوجه شوید، از خود بپرسید که عکس العمل شما زمانی که شخصی خارجی، میخواهد تلاشی بکند که به زبان فارسی صحبت کند چیست؟ آیا او را مسخره میکنید یا هر چند بار هم که اشتباه کند خوشحال میشوید و او را بیشتر تشویق میکنید. احتمالاً پاسخ شما مورد دوم است. همین شرایط برای شما نیز صدق می کند. بیشتر افراد با روی باز با این موضوع رو به رو می شوند. اگر هم کسی شما را مسخره کند واقعاً مشکل از شما نیست. بلکه آن فرد تعادل روحی و روانی ندارد و باید تا جایی که میشود از او دور شوید.
2- گرامر نازی در مکالمه زبان انگلیسی
دستهی دومی از افراد که باید از آنها دوری کنید افرادی هستند که به صورت ناخودآگاه هر اشتباه گرامری که ببینند تصحیح میکنند. به این افراد به اصطلاح گرامر نازی(grammar nazi) گفته می شود. گرامر نازیها واقعاً یک گفتگوی خوب و دلچسب را خراب میکنند. بنابراین از این نوع افراد هم تا جایی که میتوانید دوری کنید.
3- تمرین و تقویت مهارت شنیداری قبل از مکالمه زبان انگلیسی
اگر شما به تازگی آموختن زبان انگلیسی را شروع کردهاید خیلی مهم است که قبل از اینکه مکالمه به زبان انگلیسی را شروع کنید، برای مدت زمان خیلی زیادی به تنهایی بخوانید و بشنوید. دلیل این موضوع ببه این دلیل است که بهتر است مکالمه زبان انگلیسی را تا وقتی که چیزی برای گفتن داشته باشید عقب بیندازید. در غیر این صورت مکالمهی شما محدود به صحبتهای کلیشهای مانند احوالپرسی ساده میشود. ضمنا اگر دایرهی لغات شما محدود باشد ممکن است که صحبت های طرف مقابل را کلا متوجه نشوید.
برای تقویت مهارت شنیداری باید از منابع مختلفی استفاده نمایید تا شرایط مختلف را تجربه کنید. به عنوان مثال یک بار فیلم ببینید. بار دیگر اخبار گوش کنید و یک بار هم موسیقی مناسب بشنوید. برای خواندن هم همین روش را در پیش بگیرید. زیرا تغییر شرایط خیلی میتواند در بهتر شدن یادگیری کمک کند.
کودکان قبل از شروع مکالمه تا مدتها به دیگران گوش میدهند.
4- مکالمه زبان انگلیسی دو نفره
اگر کمی ترس از مکالمه زبان انگلیسی دارید و یا تازهکار هستید، صحبت کردن در یک جمع میتواند ترسناک تر باشد. چون تمرکز بر صحبتهای تمامی افراد با لهجهها و سرعتهای مکالمهای مختلف بسیار سخت و دشوار است و ممکن است موضوع را به طور کلی از دست بدهید.
در کل مکالمه در جمع به هر زبانی که باشد سختتر از مکالمهی دونفره است. بنابراین پیشنهاد میشود با رعایت مواردی که در اولین پیشنهاد گفته شد مکالمه را دونفره به زبان انگلیسی شروع کنید. وقتی مکالمه دونفره باشد شخص مقابل میتواند شرایط شما را بهتر بفهمد و اگر سطح شما پایین است آرامتر و شمرده تر صحبت کند.
یکی دیگر از راه های کاهش ترس از مکالمه زبان انگلیسی مکالمه دو نفره است ، در مکالمهی دونفره باید همواره به این نکته دقت کنید که شخص مقابل مدرس زبان انگلیسی شما نیست که سؤالات درسی و اشکالات گرامری خود را از او بپرسید. این موضوع نه تنها کمکی به شما نمیکند، بلکه در یک مکالمه دوستانه را به شدت اشکال ایجاد میکند. سعی کنید که تنها به گفتگوی دوستانه و عادی توجه کنید تا مسائل درسی و گرامری.
برای شروع، مکالمهی دو نفره به زبان انگلیسی کارآمدتر از مکالمات گروهی است
5- برای شروع مکالمه زبان انگلیسی قبلا چیزی در ذهن خود آماده کنید
بسیاری از وقتها شروع یک موضوع جرات خیلی زیادی میطلبد. اگر بتوانید آغاز کننده خوبی باشید، ادامهی راه برای شما آسانتر میشود و شما در آن راه با اطمینان بیشتری قدم می گذارید. مکالمه به زبان انگلیسی نیز همینطور است.
اگر سطح شما زیاد بالا نباشد، ممکن است برای شروع یک مکالمه به مشکل بخورید. اما میتوان این مشکل را تا حد زیادی برطرف کرد. برای این کار قبلا موضوعات احتمالی که ممکن است در آغاز یک مکالمه به وجود بیاید را تمرین کنید. به عنوان مثال برای ما فارسی زبانها سلام و احوالپرسی جزء پر تکرارترین موضوعاتی است که در مکالمه به وجود میآید. اما به عنوان مثال تصور کنید که در خارج از کشور هستید و میخواهید به یک رستوران بروید. از قبل چیزهایی در ذهن خود برای سفارش غذا آماده کنید. با این کار به خودتان اطمینان بیشتری خواهید داشت.
6- عجله نکنید
در آموختن زبان زیادی عجله نکنید. آهستگی و پیوستگی رمز موفقیت در آموختن زبان انگلیسی است. چون زمان زیادی باید بگذارید که ذهن شما به ساختارهای جدید زبان انگلیسی عادت کند. برای مکالمه به زبان انگلیسی نیز همینطور است. اگر احساس میکنید هنوز آمادهی مکالمه به زبان انگلیسی نشده اید. صبر کنید تا زمانی که احساس قدرت بکنید. فراموش نکنید که یادگیری زبان انگلیسی مثل یک مسابقه نیست.
در صورت بروز هرگونه مشکل در سایت یا دانلود فقط به شماره 09304293050 در تلگرام پیام دهید IDTelegram: @majazionline1